kompot/Zapisniki/2022-08-21-zapisnik.md

2.6 KiB

21.00, Tivoli

jan, urosm, jurij, lio

dnevni red:

  • balccon22
  • git.kompot.si (filesize limit)
  • backup server
  • kanu, dpzn
  • povezovanja #kompot #ldap s #tootsi :tootsi:
  • obvescanje clanstva/uporabnikov prek internih mailing list, aktivacija clanstva

ad1 balccon22

jurij je poslal prijavo. Niso se odgovorili. Bil je nek error med oddajo. Poskusli bi s ponovno oddajo. Lahko bi predstavili t.i. org mode. Lio bo jutri pogledal glede org-mode in glede prijave.

ad splosno cm.kompot.si

zanimiv projekt https://git.kompot.si/gia/contentmatcher

urosm je delal na css. jan je razvijal novo implementacijo, nov nacin kalkulacije stanja. Priporocajo se testi. Glede zbiranja mailov je treba vrjetno uredit nek checkbox in preverit zahteve GPR.

ad2 git.kompot.si

lio je "grizla" omejitev velikosti fajlov na gitei. Ni mu pustilo uploada fajla, ki ga uporablja, oziroma velikih php baz.

*** gitea development (activity pub implementation)

https://toot.si/web/@gitea@social.gitea.io https://toot.si/web/@ta180m@exozy.me

Sicer pa: zgleda, da bo gitea postala referencna implementacija, ki bi bila federirana. The future is bright.

ad3 backup server

Je pri lio v garazi, ugasnjen. jurij pride en dan v Trzin, da ga popravi. Naredili bi stream. Server bi lahko uporabljali za virtualke. Ampak najprej je treba za backup. Mora bit pripravljen za restore.

ad4 kanu, dpzn

Ariana (dpzn) je predlagala, da bi kompot imel predstavitev. lio bo kontaktiral, vprasal, ce se drzi. Se bomo zmenili. Bilo bi v Kopru.

Kanu pa odpade, prestavljeno na naslednje leto. Obstaja pa moznost priprav delavnice za otroke v Novem Mestu, krije se potne stroske.

ad5 povezovanja

Lahko bi vprasali, ce bi zrihtali, da kompot uporabniki avtomatsko postanejo tootsi uporabniki. V tem primeru je treba prilagodit policy in tehnicno (ldap). Vrjetno ni smiselno nove instance zacet.

ad6 obvescanje clanstva

Lahko bi naredili mailing listo za obvescanje. Morda pa je za to premalo clanstva. Nasa mailing lista je se vedno na radiostudent.si. Za prestavit na kompot.si je se nekaj tehnicnih zagat. Opt out ni kul. Z opt in pa vrjetno zgubimo nekaj sledilcev. Imeli bi dve listi, ena interna in ena za sirse obvescanje. Stvari, ki zadevajo sirse (npr. glasovanje o CGP), bi poslali na sirse. To nam spremeni korake uvajanje clanstva.

En delovni sestanek za prestavljanje mailing liste in popravljanje streznika. jurij jutri objavi proste dneve.

Glede aktivacije pa bi vrjetno bilo potrebno vec delavnic. En poskus bo ze streamanje vzdrzevanja. urosm bo pogledal obstojeco dokumentacijo, mogoce se da preko formalizacije znanja ali tutorialov vkljucevat uporabnike.

22:38